Wat moet ik met een betrokken coach die mij weer lekker in mijn vel laat zijn?

CoachConfetti nieuwsbrief, editie voor coaches. December 2015

 

Op iedere ondernemers-netwerksessie kom ik altijd wel een paar coaches tegen. Ze stellen zich aan me voor, sommigen hebben zelfs een pitch voorbereid. Hun belevingswereld komt in 45 seconden voorbij: ze zijn allemaal een betrokken coach die vanuit warmte en respect voor de menselijke maat gaan zorgen dat ik weer lekker in mijn vel zit. Wat mij opvalt, is dat het lijkt alsof er dus een paar concurrenten in de zaal rondlopen. Terwijl ikzelf, overtuigd van mijn vak als coach, in hun persoonlijke benadering kan onderscheiden in welke situatie die betreffende coach het meest zou kunnen bereiken voor de kandidaat.

Wie zou ik nemen, als ik bij hen op intakegesprek zou zijn geweest? Is het niet wat makkelijk om mijn keuze dan maar van de magische ‘klik’ af te laten hangen? Moet dus de klant het denkwerk doen? Word wakker, collega’s!

 

Omdat iedere coach zichzelf als instrument heeft, en dus iedere benadering menselijkerwijs verschilt, is de sleutel om jouw onderscheidend vermogen naar klanten toe, dáár vandaan te halen. Al zouden er in dit landje honderdduizenden coaches rondlopen, dan zijn er nog miljoenen mensen die af en toe coaching nodig hebben. Door een profilering van jezelf, die bij jezelf blijft en die laat zien waar jij je kracht kunt inzetten, dan krijg je de klanten die bij je passen en waar je je mooiste successen mee kunt behalen. De ‘klik’ vindt al plaats op het moment van kennismaken.

 

Kom op 15 december naar het CoachConfetti Café, om in een workshop te leren hoe je jezelf authentiek en onderscheidend kunt presenteren. Je ontwerpt in één avond jouw eigen pitch!

Waarom ik? Ik ben zowel loopbaanadviseur als ervaringsdeskundige in sales en business en ik begeleid al enige jaren sollicitanten en (startende) ondernemers met hun krachtige profilering naar hun doelgroep. Het is mijn missie om het persoonlijke verhaal achter de pitch, de business, te versterken. Het werkt. In het bijzonder leer ik coaches om zelfstandig hun acquisitie te doen en leuk te vinden, in groepsbijeenkomsten: Talective Acquisitie Team, coach-confetti-editie. Denk verder!

Sander van der Meer, Talective/CoachConfetti