Organisaties bestaan uit mensenwerk

 

Een organisatie is in staat om een optelsom van talent te maken. Het succesvol en langdurig benutten daarvan is gebaseerd op een goed samenspel van individuele ontplooiing en het losmaken van een gezamenlijke drive om doelen te bereiken. Serieus ingaan op individueel talent en drijfveren heeft op korte termijn al zin om mensen gezond en productief te houden en om op langere termijn de gehele organisatie meer slagkracht te geven. Talective coacht individuele werknemers en teams, waarbij de individuele leerdoelstelling geformuleerd wordt in de context van de organisatiedoelstelling. En daarbij gelden dezelfde principes: ook een organisatie heeft behoefte aan verwerken van tegenslagen, het vinden van talent en doelen, het oefenen op het eigen profiel naar binnen en buiten toe, et cetera. Talective is hierbij adviseur en coach, met jarenlange ervaring in bedrijfsopleidingen en HR-processen en het vermogen tot diepgaande coaching. Altijd wordt er uitgegaan van de bestaande situatie en van wat er 'wèl is'!

 

Talective formuleert bij groepscoaching de individuele leerdoelen van de deelnemers en in samenhang daarmee de organisatiedoelen. Een traject begint pas nadat er over alle doelen overeenstemming is.

 

Een geregistreerde loopbaanadviseur (NOLOC)ondersteunt je met:

 

Koersonderzoek, jobcoaching, jobmarketing, overtuigde profilering in je werk, je zoektocht naar beter werk, start van je onderneming. Onze coachingservaring is gebaseerd op de methode van loopbaanadvisering van Adriaan Hoogendijk. Daarnaast hebben wij uiteenlopende loopbaantrajecten uitgevoerd, van reïntegratie van UWV-opdrachten en compacte jobcoaching tot aan outplacement-trajecten. Onze coaching is geregistreerd bij de beroepsorganisatie Noloc en geschiedt onder de Noloc-gedragscode.