Profielfoto 2011Over Sander van der Meer

 

Werkervaring

Senior consultant, oprichter. Talective, bureau voor loopbaanadvies, coaching, salescounseling en advisering. Ondersteunt mensen en organisaties bij het (her-)ontdekken van ieders talent, het profileren en benutten ervan. Specialisatie in counseling, groepscoaching, advies en interimmanagement in commerciële werksituaties.

 

Loopbaanadviseur. APM, Adviesburo voor Personele Mobiliteit, kantoren Utrecht en Ede. Adviseur in outplacementtrajecten, re-integratie en jobmarketing. Mede inzet bij het acquisitieproces. Nog steeds samenwerking in diverse loopbaantrajecten.

 

Opleidingskundig adviseur, Account Manager Teelen Kennismanagement.
Adviseur, gesprekspartner en zakelijk verantwoordelijke bij vraagstukken van opleidingskundige aard bij grotere Nederlandse organisaties. Bijgedrage geleverd aan vergroting van large accounts door grotere adviesrol op het gebied van Corporate Learning in te nemen volgens de principes van Large Account Management Planning. Leverancier van opleidingsprogramma's, grotere curricula en leerlijnen, e-learning, papieren of digitaal instructiemateriaal, digitale systemen om kennis- en competentieniveaus te toetsen.

 

Adviseur Learning Services/Business Development Manager, Siennax Learning Services/Acadoo: adviseur, ontwikkelaar van nieuwe diensten bij een specialistische dienstverlener in digitale en facilitaire ondersteuning van het opleidingsproces van grote internationale organisaties. Gesprekspartner op het niveau van HR-directeur, Hoofd Opleidingen, MD-functionaris. Inhoudelijk adviseur bij vraagstukken als strategisch opleiden en talentmanagement. Zakelijk verantwoordelijk voor implementaties van Learning Management Systemen en opleidingsdienstverlening vanuit een Support Desk, als bidmanager, onderhandelaar en accountmanager.

 

Gastdocent jaarlijkse colleges arbeidsmarktoriëntatie, profileren en solliciteren aan Engelstalige opleiding International Finance Management aan de H.E.S. te Amsterdam.

 

Senior opleidingsadviseur, Account manager, Horizon Training Groep, Freia b.v.
Centrale contactpersoon en adviseur voor nieuwe opleidingscombinaties vanuit drie opleidingsaanbieders: persoonlijke effectiviteits- en vaardigheidstrainingen, taalopleidingen en managementsimulaties.

 

Executive Search Consultant, Fenix Management Consult.
Als researcher en later consultant uitvoerder van searchprocedures voor inkoopfunctionarissen. Opbouw van het adviesportfolio voor een nieuwe onderneming, gespecialiseerd in HR-advies in inkoopmanagement. Bijdrage geleverd aan de opstart van het sales- en marketingproces.

 

Manager Emeritor Academy, Emeritor Resource Solutions b.v.
Uitbouwen van de trainingsactiviteiten van een inkoopconsultancybedrijf tot een volwaardig trainingsinstituut. Opzet van het volledige werkproces, verdeeld over vijf personen. Opzet van een toonaangevend curriculum voor de operationeel inkoper tot aan de senior inkoopdirecteur.

 

Marketing en Salesmanager, MT-lid, Opleidingsadviseur, Origin Training Services (Philips C&P Open Training Services).

Uitbouwen van de activiteiten van een interne aanbieder binnen Philips van PC-trainingen tot een volwaardig trainingsinstituut, met divers aanbod dat inspeelt op trainingsbehoefte in verandertrajecten. In vier jaar tijd groei van vijf naar vijfendertig personen, omzetverhoging met factor 10. Opzet van de werkprocessen sales/accountmanagement en service en cursusplanning, verdeeld over acht personen.

 

Manager Customer Services, Sales Manager, Account Manager, IIR Technology.
Betrokken bij start van Nederlandse vestiging van trainingsinstituut voor opleidingen voor systeem- en netwerkbeheerders, verantwoordelijk voor de opzet en uitvoering van alle processen binnen customer services en sales/accountmanagement.